Questo sito utilizza cookie di terze parti per inviarti pubblicità in linea con le tue preferenze. Se vuoi saperne di più clicca QUI 
Chiudendo questo banner, scorrendo questa pagina, cliccando su un link o proseguendo la navigazione in altra maniera, acconsenti all'uso dei cookie. OK

Marka dhe vlerat e konsumit

Abstract non registrato.

Mostra/Nascondi contenuto.
4 Hyrje Kjo analize ka per qellim te behet nje hetuese mbi rrolin strategjik te markes dhe sesi ajo manifestohet ne syte e konsumatoreve. Ne nje situate tregtare si ajo e sotmja, e karakterizuar nga dendesia e prodhimit dhe nga nje konkurence e madhe, brenda se ciles eshte bere jashtezakonisht e veshtire te zgjidhet nje produkt nga nje tjeter vetem mbi bazen e cilesive teknike, konsumatori ka nevoje te jete i nxitur dhe i terhequr nepermjet ndertimit rreth produktit te nje bote simbolizuese dhe te pasur me domethenie. Dhe ja qe marka behet nje element kryesor , pasi ndersa nje produkt mund te jete i imituar, marka eshte dhe do te mbetet gjithnje unike. Pra ajo mbi te gjitha siguron individualitetin dhe njohjen e nje produkti te caktuar. Imazhi i markes nuk eshte tjeter veçse perceptimi qe publiku ka per ndermarrjen, domethene nje ndermarrje duhet te jape nje ide mjaft te sakte per veten duke perhapur nje mesazh te njohur mire dhe sipas veçorive te produkteve te saj. Brenda kapitullit te pare fillimisht pershkruhet menyra ne te cilen per te influencuar zgjedhjet e konsumatorit nuk duhet vetem veprimtaria racionale (sesi vete konsumatori mund te mendoje), sesa nje seri mekanizmash ndergjegjes per te cilat ai nuk eshte i vetedijshem. Nje faktor vendimtar ne proçesin e “terheqjes” se konsumatorit eshte ai i emocioneve, te cilat perveç se godasin ndjeshmerine e tij, lehtesojne memorizimin e produktit i cili lidhet me emocionin qe vete produkti eshte ne gjendje qe te nxise. Pas nje niveli te pare te hetimit i cili analizon elementet karakterizues per imazhin e markes, si emri, logoja, sllogani, amballazhimi dhe perdorimi i ngjyrave, kalohet ne nje nivel me te thelle qe ka te beje me vlerat qe çdo

Traduzione

Facoltà: Lettere e Filosofia

Traduttore: Dorina Xheraj Contatta »

Composta da 86 pagine.

 

Questa tesi ha raggiunto 208 click dal 01/06/2007.

Disponibile in PDF, la consultazione è esclusivamente in formato digitale.