Questo sito utilizza cookie di terze parti per inviarti pubblicità in linea con le tue preferenze. Se vuoi saperne di più clicca QUI 
Chiudendo questo banner, scorrendo questa pagina, cliccando su un link o proseguendo la navigazione in altra maniera, acconsenti all'uso dei cookie. OK

Fallsifikimi i markes ne sektorin e aksesoreve te modes dhe pergjigja strategjike e shtepive te modes

Abstract non registrato.

Mostra/Nascondi contenuto.
4 Hyrje Imitimet sigurisht nuk jane nje fenomen i diteve te sotme; ato ne fakt kane origjine te hershme: buje te madhe kane patur gjetja e vazove dhe e punimeve me dore me vula te ndryshuara ose te fallsifikuara, te cilat i perkisnin periudhes te egjiptianeve e te romakeve. Edhe ne te kaluaren ky fenomen i perkiste sektorit te luksit dhe eshte pikerisht mbi kete fushe qe do te pershkruajme analizen tone, ose e thene ndryshe panorama e imitimeve, e cila ka te beje me ilaçet, lodrat, pjeset e kembimit, guret e çmuar dhe veprat e artit. Megjithate duke e analizuar, sot verehet fenomeni i imitimit ne sektorin e aksesoreve te modes dhe ne impenjimin e madh te ndermarrjeve per ta frenuar ate , ne te cilin spikat nje rrol i rendesishem ne komunikimin qe i drejtohet publikut te gjere. Ne te kaluaren aftesia e larte e fallsifikatorit ishte e tille aq sa transformonte materiale te prishura ne produkte te bera me dore te cilat ishin ne gjendje per te mashtruar, te pakten ne pamje te pare, ata te papregatiturit. Fallsifikatoret dhe shitesit arrinin te perfitonin nga shitja perfitime te medha duke tregtuar sasi te paket malli te rreme me çmime te larta. Gjate te gjithe periudhes se viteve Teteqind prodhimi i imitimeve ka qene me karakter artizanal. Ekzistonin ne bote pak fallsifikatore qe specializoheshin mbi te gjitha, ne kartmonedhat dhe ne art. Ne shekuj, sasia e fallsifikatoreve ne qarkullim gjithnje ka qene treguar nga numri i specialisteve dhe nga aftesite e tyre manuale ne prodhimin e ketyre pasurive. Ne shekullin e XX-te, ky fenomen arriti ngjyrime te ndryshme dhe evoloi ne nivele sa cilesie aq edhe sasie. Mund te konstatohet qe nje evolucion i tille terhoqi pas vetes gjithnje e me shume rendesine e markes ne jeten tone te perditeshme. Ne fakt prej kohesh ndermarrjet kane perdorur zbukurime, fjale, po keshtu shkurtime dhe simbole, per te bere te dallueshem produktet e tyre dhe ndermarrjen e tyre nga konkurentet, por edhe per te dhene nje imazh te tyrin i cili do te ngelej ne kujtimet e bleresve. Vetem ne vitet e fundit imitimi me marken ka marre nje rrol te rendesishem ne shoqeri. Nese

Traduzione

Facoltà: Scienze della Comunicazione

Traduttore: Dorina Xheraj Contatta »

Composta da 183 pagine.

 

Questa tesi ha raggiunto 227 click dal 13/12/2006.

Disponibile in PDF, la consultazione è esclusivamente in formato digitale.