Questo sito utilizza cookie di terze parti per inviarti pubblicità in linea con le tue preferenze. Se vuoi saperne di più clicca QUI 
Chiudendo questo banner, scorrendo questa pagina, cliccando su un link o proseguendo la navigazione in altra maniera, acconsenti all'uso dei cookie. OK

Muzeu si vend komunikimi, rasti i MAN, një burim kulture dhe arti në shërbim të shoqërisë

Muzeu i artit të Nuoro-s (MAN), e nis historinë e tij me 6 Shkurt të 1999, kur u inaugurua nga Administrata e Provincës dhe drejtimi i tij iu besua Dok.shës Cristiana Collu, në detyrë edhe tani. Lind me qëllimin e të qënurit institut për qytetin, me një projektim të fortë drejt territorit i të cilit është shprehje, dëshmitar dhe memorie. nuk është vetëm një mbajtës statik i artit të bijve të kësaj toke ose thjesht tregim i së kaluarës, por përfaqëson unazën e bashkimit ndërmjet kësaj të fundit dhe të tashmes, midis të tashmes dhe të ardhmes, duke propozuar dhe projektuar qqytetin e Nuoro-s në qarqet kombëtarë dhe ndërkombëtarë. MAN merr, koleksionon dhe i paraqet publikut të tij shprehjet më të mira të artit, por mbi të gjitha heton dhe rizgjon pasurinë emocionale dhe intelektuale të vizitorëve. Qëllimi i kësaj pune është ai të tregojë se si ky muze i ri ka arritur në pak kohë, një pjesë të mirë të objektivave që kishte propozuar në fillim të veprimtarisë së tij.

Mostra/Nascondi contenuto.
HYRJE “Muzeu është një institucion i përhershëm, pa qëllim fitimi, në shërbim të shoqërisë dhe të zhvillimit të saj, që bën kërkime mbi dëshmitë materiale të njeriut dhe të ambjentit të tij, i merr, i ruan, i komunikon dhe mbi të gjitha i ekspozon për qëllime studimi, edukimi dhe kënaqësie” Neni 2 i statutit të Këshillit Ndërkombëtar të Muzeve (ICOM) Muzeu i Artit i Nuoros (MAN), e nis historinë e tij me 6 Shkurt të 1999, kur u inaugurua nga Administrata e Provincës dhe drejtimi i tij iu besua Dok.shës Cristiana Collu, që është ende sot. Lind me qëllimin që të jetë institucion i qytetit dhe për qytetin, me një projektim të madh drejt territorit bashkë me të cilin është shprehje, dëshmi dhe memorje. Nuk është vetëm një mbajtës statik i artit i të bijve të kësaj toke ose vetëm tregim i së kaluarës, por përfaqëson unazën e bashkimit të këtij të fundit dhe të tashmes, midis të tashmes dhe të ardhmes, duke propozuar dhe duke e projektuar qytetin e Nuoros në qarqet kombëtare dhe ndërkombëtare. MAN merr, koleksionon dhe i prezanton publikut të tij shprehjet më të mira të artit të gjetura, por mbi të gjitha ka për qëllim të hetojë dhe të rizgjojë pasurinë emocionale dhe intelektuale të vizitorëve. Qëllimi i kësaj pune është ai që të tregojë sesi ky muze i ri ka arritur në pak kohë, një pjesë të mirë të objektivave që i kishte vënë vetes nga fillimi i veprimtarisë së tij. 3

Traduzione

Facoltà: Lettere e Filosofia

Traduttore: Dorina Xheraj Contatta »

Composta da 74 pagine.

 

Questa tesi ha raggiunto 74 click dal 26/01/2010.

Disponibile in PDF, la consultazione è esclusivamente in formato digitale.